Τσουρέκι
 
 

Κάνουμε 1 κιλό αλεύρι 1 κιλό μαγιά = προζύμι για 30 λεπτά και μαγιά από την συνταγή 1 κιλό. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 20 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 λεπτά στην γρήγορη. Ξεκουράζουμε για 1 ώρα. Έπειτα το κόβουμε το πλάθουμε και το βάζουμε στην στόφα στους 40 βαθμούς C με 75% υγρασία για 50 με 60 λεπτά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 30 λεπτά τα 500γρ.

 
 
   
 
 

Συστατικά:

- 10 κιλά αλεύρι τσουρεκιού
- 30γρ. αλάτι
- 3500γρ. ζάχαρη
- 2 κιλά αυγά
- 1500γρ. βούτηρο
- 150γρ. μαστίχα
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 1 κιλό μαγιά
- 3500γρ. νερό